Zakelijk Engels voor beginners

Zakelijk Engels voor beginners

Engels is de universele taal van de zakenwereld. Of je nu een beginnende ondernemer bent of een ervaren professional, het beheersen van zakelijk Engels kan je carrière een enorme boost geven. In dit artikel zullen we enkele basisprincipes van zakelijk Engels voor beginners bespreken.

Waarom zakelijk Engels belangrijk is

Zakelijk Engels is een essentiële vaardigheid in de hedendaagse geglobaliseerde wereld. Het stelt je in staat om effectief te communiceren met internationale klanten, partners en collega’s. Volgens een onderzoek van EF Education First, scoort Nederland hoog op het gebied van Engelse vaardigheden, met een 5e plaats op de wereldranglijst. Dit toont aan hoe belangrijk Engels is in de Nederlandse zakenwereld.

Essentiële zakelijke Engelse woorden en zinnen

Het leren van zakelijk Engels begint met het beheersen van de basiswoorden en -zinnen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Agenda – de punten die tijdens een vergadering besproken zullen worden.
 • Minutes – de officiële notulen van een vergadering.
 • Invoice – een document dat de details van een transactie tussen verkoper en koper bevat.
 • Quotation – een document waarin de prijs van een product of dienst wordt vermeld.
  .

Effectieve communicatie in Zakelijk Engels

Effectieve communicatie in zakelijk Engels gaat verder dan alleen het kennen van woorden en zinnen. Het gaat ook om het begrijpen van de cultuur en etiquette van de Engelse zakenwereld. Hier zijn enkele tips:

 • Wees formeel en beleefd: In zakelijk Engels is het belangrijk om altijd formeel en beleefd te zijn. Gebruik bijvoorbeeld altijd de juiste titels en aanspreekvormen.
 • Wees duidelijk en beknopt: In de zakenwereld is tijd geld. Zorg er dus voor dat je boodschap duidelijk en beknopt is.
 • Gebruik jargon met mate: Hoewel jargon kan helpen om je punt duidelijk te maken, kan het ook verwarrend zijn voor mensen die niet bekend zijn met de terminologie. Gebruik het dus met mate.
  .

Masterclass English: de eerste stappen in zakelijk Engels

Zakelijk Engels voor beginnersVoor beginners kan het duiken in de wereld van zakelijk Engels ontmoedigend lijken. Echter, met gerichte cursussen zoals Cambridge Engels Rotterdam, aangeboden door Masterclass English, wordt de taak van het leren van zakelijk Engels toegankelijk en overzichtelijk.

Cambridge Engels is een beginnerscursus die de basisprincipes van zakelijk Engels op een heldere en begrijpelijke manier introduceert. Deze cursus legt de basis voor verdere studie, door essentiële zakelijke woordenschat en communicatietechnieken te onderwijzen.

Een stap verder gaat de cursus Business English Rotterdam. Deze training benadrukt praktische toepassingen van zakelijk Engels in verschillende bedrijfsscenario’s. Kortom, het leren van zakelijk Engels bij Masterclass English is een waardevolle investering voor iedereen die een carrière in internationale zaken nastreeft.

Zakelijk Engels leren is belangrijk

Business Engels: de sleutel tot wereldwijde handelZakelijk Engels is een essentiële vaardigheid in de hedendaagse geglobaliseerde wereld. Het beheersen van deze taal kan je carrière een enorme boost geven. Begin met het leren van de basiswoorden en -zinnen, en werk dan aan je communicatievaardigheden. Overweeg ook om een (online) cursus te volgen om je vaardigheden verder te verbeteren.

Voor meer nuttige tips voor ondernemers, bezoek Tips Ondernemers.

Deel dit artikel op je Socials