Wat kost infrarood verwarming?

wat kost infrarood verwarming

In deze sectie gaan we het hebben over de prijs van infrarood verwarming. Veel mensen vragen zich af wat infrarood verwarming kost en of het binnen hun budget past. We begrijpen dat de prijs een belangrijk aspect is bij het kiezen van een verwarmingssysteem, daarom gaan we in deze sectie in op de infrarood verwarming prijzen, de prijslijst en de kostprijs van infrarood verwarming.

Infrarood verwarming is een relatief nieuwe technologie die steeds populairder wordt vanwege de energiezuinigheid en het duurzame karakter. Maar hoeveel kost het om een infrarood verwarmingssysteem te installeren? En welke factoren beïnvloeden de prijs?

We proberen in deze sectie al deze vragen te beantwoorden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over de aanschaf van een infrarood verwarmingssysteem. Lees verder om meer te weten te komen over infrarood verwarming prijzen, prijslijsten en de kostprijs van infrarood verwarming.

Dus, wat kost infrarood verwarming? Laten we dat samen ontdekken!

Infrarood verwarming prijzen

Ben je benieuwd naar de prijzen van infrarood verwarmingssystemen? Hieronder hebben we een overzicht van de gemiddelde prijzen:

 • Paneelverwarming: €170 €450 per paneel
 • Infrarood stralingspanelen: €250 €700 per paneel
 • Infrarood verwarmingsfolie: €50 €190 per m²
 • Infrarood terrasverwarming: €70 – €350 per stuk

Houd er rekening mee dat deze prijzen exclusief installatiekosten zijn. De kosten voor installatie variëren afhankelijk van het type systeem en de grootte van de te verwarmen ruimte.

Wil je meer informatie over de gemiddelde prijzen van infrarood verwarming? Raadpleeg dan een infrarood verwarming prijslijst of vraag een offerte aan bij een professionele installateur.

Vergelijk prijzen van infrarood verwarming

Als het gaat om het vergelijken van de prijzen van infraroodverwarming, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo kunnen de kosten variëren op basis van het type infraroodverwarming, de grootte van de kamer en de installatiekosten. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken welke opties er zijn en welke het beste past bij jouw budget.

Als je op zoek bent naar de beste prijs voor infraroodverwarming, is het verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende aanbieders. Op deze manier kun je de prijzen vergelijken en de beste deal vinden.

Factoren die van invloed zijn op de prijs van infraroodverwarming

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs van infraroodverwarming:

 • De grootte van de kamer: hoe groter de kamer, hoe meer infraroodpanelen er nodig zijn en dus hoe hoger de kosten.
 • Het type infraroodverwarming: er zijn verschillende soorten infraroodverwarming, elk met hun eigen prijskaartje. Zo zijn er bijvoorbeeld panelen, folies en buizen.
 • De installatiekosten: het is belangrijk om rekening te houden met de kosten van het installeren van de infraroodverwarming. Dit kan variëren afhankelijk van de aanbieder en het type infraroodverwarming.

Tips voor het vinden van de beste prijs

Hier zijn enkele tips om de beste prijs te vinden voor infraroodverwarming:

 • Vraag offertes aan bij verschillende aanbieders.
 • Vergelijk niet alleen de prijzen, maar ook de kwaliteit en garanties.
 • Overweeg om infraroodverwarming zelf te installeren om kosten te besparen.

Door de prijzen van infraroodverwarming te vergelijken en de beste deal te vinden, kun je geld besparen op je energierekening en genieten van de vele voordelen van deze duurzame verwarmingstechniek.

Voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming wint steeds meer aan populariteit vanwege de vele voordelen die het biedt.

Energie-efficiëntie

Een van de grootste voordelen van infrarood verwarming is dat het zeer energie-efficiënt is. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die de lucht verwarmen om een ruimte op te warmen, straalt infrarood warmte direct naar de objecten en mensen in een ruimte. Dit betekent dat er minder energie nodig is om een ruimte op te warmen, wat kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de energierekening.

Beter voor de gezondheid

Infrarood verwarming is ook beter voor de gezondheid. De warmte die het produceert is vergelijkbaar met de warmte van de zon en kan helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop en het verlichten van spierpijn en gewrichtspijn. Bovendien helpt het bij het verminderen van vochtigheid en schimmel in een ruimte, wat de luchtkwaliteit kan verbeteren en allergieën kan verminderen.

Esthetisch aantrekkelijk

Infrarood verwarming is ook esthetisch aantrekkelijk. Het kan worden geïnstalleerd als wandpaneel of als plafondpaneel, waardoor het minder ruimte in beslag neemt. Bovendien zijn er veel verschillende stijlen en ontwerpen om uit te kiezen, waardoor het gemakkelijk is om er een te vinden die bij de inrichting van een ruimte past.

Beter voor het milieu

Tenslotte is infrarood verwarming beter voor het milieu. Omdat er minder energie nodig is om een ruimte op te warmen, wordt er ook minder CO2-uitstoot geproduceerd. Dit betekent dat infrarood verwarming een duurzame verwarmingsoptie is die kan helpen bij het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Infrarood verwarming kostenbesparing

Eén van de grootste voordelen van infrarood verwarming is de kostenbesparing op de lange termijn. Doordat infrarood straling direct wordt overgebracht op de objecten en personen in de ruimte, is er minder energie nodig om de ruimte op te warmen. Dit zorgt voor een algehele vermindering van het energieverbruik.

Volgens experts kan het gebruik van infrarood verwarming leiden tot een besparing van 30% tot wel 50% op energiekosten in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Dit kan een enorme impact hebben op de totale energierekening en kan ervoor zorgen dat infrarood verwarming een investering is die zichzelf terugverdient.

Bovendien zijn infrarood panelen in staat om de temperatuur lokaal te reguleren, waardoor het mogelijk is om alleen de ruimtes te verwarmen die ook daadwerkelijk gebruikt worden. Dit kan een verdere kostenbesparing opleveren, omdat er niet onnodig energie wordt verspild aan het verwarmen van ongebruikte ruimtes.

Naast de besparing op energiekosten, zijn er ook andere kostenbesparingen die infrarood verwarming met zich meebrengt. Zo zijn er bijvoorbeeld geen onderhoudskosten en zijn reparaties relatief eenvoudig en goedkoop uit te voeren. Daarnaast gaan infrarood panelen vaak langer mee dan traditionele verwarmingssystemen, waardoor ze op de lange termijn ook voordeliger zijn.

Als je op zoek bent naar een duurzame manier om geld te besparen op je energierekening, dan is infrarood verwarming zeker een overweging waard. De initiële kosten zijn misschien iets hoger dan bij traditionele verwarmingssystemen, maar op de lange termijn kan infrarood verwarming leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen en een lager energieverbruik.

Infrarood verwarming budgetopties

Als je op zoek bent naar een verwarmingssysteem dat vriendelijk is voor je portemonnee, dan zijn er gelukkig budgetopties beschikbaar voor infrarood verwarming. Door te kiezen voor goedkope infrarood verwarming kun je flink besparen op de kostprijs.

Een van de budgetopties voor infrarood verwarming is het gebruik van infrarood panelen. Deze panelen zijn relatief goedkoop en eenvoudig te installeren. De prijs varieert van €150 tot €400, afhankelijk van de grootte en het vermogen van het paneel.

Een andere optie is de aanschaf van een infrarood straler. Deze zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €50. Dit type verwarming is echter minder geschikt voor grote ruimtes, vanwege het beperkte bereik.

Een belangrijk voordeel van infrarood verwarming is dat het energiezuinig is. Dit betekent dat je op de lange termijn ook bespaart op je energierekening. Door te kiezen voor budgetopties voor infrarood verwarming kun je dus dubbel profiteren van de kostenbesparende voordelen.

infrarood verwarming budget

Hoewel de aanschaf van infrarood verwarming in eerste instantie duurder kan zijn dan traditionele verwarmingssystemen, biedt het op de lange termijn vele voordelen en kostenbesparingen. Door te kiezen voor budgetopties, zoals infrarood panelen of stralers, kun je ook binnen je budget blijven.

Infrarood verwarming installatiekosten

Het installeren van een infrarood verwarmingssysteem kan variëren in kosten, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en het type installatie dat nodig is. Over het algemeen kunnen de installatiekosten van infrarood verwarming variëren tussen de € 500 en € 1500.

Als je van plan bent om een infrarood verwarmingssysteem te installeren, is het belangrijk om een gecertificeerde professional in te huren om de installatie uit te voeren. Dit zal niet alleen waarborgen dat het systeem correct wordt geïnstalleerd, maar ook eventuele garanties behouden blijven.

Houd er rekening mee dat de installatiekosten van infrarood verwarming een eenmalige uitgave zijn en dat het het geld waard kan zijn op de lange termijn vanwege de kostenbesparingen die je kunt realiseren op je energierekening.

Infraroodverwarming onderhoudskosten

Naast de initiële kosten van infraroodverwarming is het belangrijk om rekening te houden met de onderhoudskosten op de lange termijn. Het goede nieuws is dat infraroodverwarming weinig tot geen onderhoud vereist, waardoor de kosten laag blijven.

Een van de grootste voordelen van infraroodverwarming is dat er geen bewegende onderdelen zijn die onderhevig zijn aan slijtage, zoals bij traditionele verwarmingssystemen het geval is. Dit betekent dat er minder kans is op storingen en dat er minder onderhoud nodig is.

Als je de levensduur van je infraroodverwarming wilt verlengen, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Ten eerste is het belangrijk om het oppervlak van de panelen regelmatig schoon te maken. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een vochtige doek of een zachte borstel. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de panelen kunnen beschadigen.

Daarnaast is het belangrijk om de panelen regelmatig te controleren op beschadigingen of scheuren. Als er sprake is van beschadiging, moeten de panelen worden vervangen om de efficiëntie van de verwarming te behouden.

In het algemeen kunnen de onderhoudskosten voor infraroodverwarming worden geschat op ongeveer €50 per jaar. Dit is echter sterk afhankelijk van het type en formaat van de panelen en de frequentie van het gebruik.

Belangrijkste aandachtspunten voor infraroodverwarming onderhoud:

 • Houd de panelen schoon met een vochtige doek of een zachte borstel
 • Controleer regelmatig op beschadigingen of scheuren
 • Vermijd agressieve reinigingsmiddelen
 • Vervang beschadigde panelen om de efficiëntie te behouden

Infrarood Verwarming Energieverbruik

Het energieverbruik van infrarood verwarming is afhankelijk van verschillende factoren. In vergelijking met traditionele verwarmingssystemen is infrarood verwarming over het algemeen energiezuiniger.

Een belangrijke factor die het energieverbruik beïnvloedt, is de grootte van de ruimte die moet worden verwarmd. Kleinere ruimtes hebben minder energie nodig om op te warmen dan grotere ruimtes.

Daarnaast speelt de isolatie van de ruimte een rol. Een goed geïsoleerde ruimte houdt de warmte beter vast, waardoor er minder energie nodig is om deze warm te houden. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor goede isolatie voordat je overstapt naar infrarood verwarming.

Een andere factor is het vermogen van de infrarood panelen. Zwaardere panelen hebben meer vermogen nodig en verbruiken dus meer energie dan lichtere panelen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor de juiste panelen die passen bij de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen.

Over het algemeen verbruikt infrarood verwarming minder energie dan traditionele verwarmingssystemen, omdat het de warmte rechtstreeks naar objecten en mensen uitstraalt in plaats van de lucht te verwarmen. Dit zorgt voor minder energieverlies en dus minder energieverbruik.

Als je je zorgen maakt over het energieverbruik van infrarood verwarming, kun je ervoor kiezen om een slimme thermostaat te gebruiken. Deze thermostaat past zich aan aan jouw leefpatroon en de buitentemperatuur, waardoor je energie bespaart en de kosten verlaagt.

Long-term kostenvoordelen van infraroodverwarming

Een van de grootste voordelen van infraroodverwarming is de potentiële kostenbesparing op de lange termijn. Terwijl de initiële kosten van het installeren van infraroodverwarmingssystemen hoger kunnen zijn dan die van traditionele verwarmingssystemen, kan de efficiëntie van infraroodverwarming leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening.

Volgens onderzoek kan infraroodverwarmingssystemen tot wel 30% energie-efficiënter zijn dan traditionele verwarmingssystemen. Dit betekent dat je met infraroodverwarming minder energie zal verbruiken om je huis te verwarmen, wat resulteert in een lagere energierekening en jaarlijkse besparingen.

Bovendien hebben infraroodverwarmingssystemen een lange levensduur en hebben ze minder onderhoud nodig dan traditionele verwarmingssystemen. Dit betekent dat je minder geld hoeft uit te geven aan reparaties en vervanging van onderdelen op de lange termijn.

Over het algemeen kan infraroodverwarming op de lange termijn een aantrekkelijke optie zijn voor huiseigenaren die op zoek zijn naar manieren om hun energierekening te verlagen en kosten te besparen op de lange termijn.

Conclusie

Als we kijken naar de prijs van infrarood verwarming, dan zien we dat de kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren. Zoals we hebben besproken, kunnen de grootte van de ruimte en het type infraroodpaneel invloed hebben op de prijs van het systeem. Daarnaast zijn er ook nog installatie- en onderhoudskosten waar rekening mee gehouden moet worden.

Maar ondanks deze kosten, biedt infrarood verwarming verschillende voordelen. Zo is het een duurzame en energiezuinige verwarmingstechniek die kan leiden tot kostenbesparing op de lange termijn. Bovendien zijn er budgetopties beschikbaar voor degenen die binnen hun budget willen blijven.

Al met al is infrarood verwarming een investering die de moeite waard kan zijn. Het is een moderne techniek die het comfort in huis kan verbeteren en tegelijkertijd kan bijdragen aan een duurzamere toekomst. Wil je meer weten over de prijzen en mogelijkheden van infrarood verwarming? Raadpleeg dan een professional voor advies op maat.

FAQ

Wat kost infrarood verwarming?

De kosten van infrarood verwarming kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het vermogen van het systeem, de grootte van de te verwarmen ruimte en eventuele extra functies. Over het algemeen liggen de prijzen van infrarood verwarming tussen de €200 en €2000, exclusief installatiekosten.

Wat zijn de prijzen van infrarood verwarmingssystemen?

De prijzen van infrarood verwarmingssystemen kunnen variëren afhankelijk van het type systeem, het vermogen en eventuele extra functies. Een basis infrarood paneel kan beginnen bij €200, terwijl geavanceerdere systemen met meer vermogen en extra functies zoals thermostaten en timers hogere prijzen kunnen hebben.

Hoe vergelijk ik de prijzen van infrarood verwarming?

Om de prijzen van infrarood verwarming te vergelijken, is het belangrijk om naar verschillende aanbieders en merken te kijken. Vergelijk de prijzen van vergelijkbare systemen en let ook op eventuele extra functies en garanties. Het is ook verstandig om reviews en ervaringen van andere klanten door te nemen.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming heeft verschillende voordelen. Het verwarmt objecten en mensen direct, wat zorgt voor een comfortabele warmte. Het is energie-efficiënt, milieuvriendelijk en kan helpen om vochtige muren en schimmelvorming te voorkomen. Daarnaast heeft het geen onderhoud nodig en is het gemakkelijk te installeren.

Kan infrarood verwarming kosten besparen?

Ja, infrarood verwarming kan kosten besparen. Door gerichte verwarming en de mogelijkheid om individuele kamers te verwarmen, kun je energie besparen in vergelijking met het verwarmen van het hele huis. Daarnaast heeft infrarood verwarming een snelle opwarmtijd, waardoor je alleen hoeft te verwarmen wanneer dat nodig is.

Zijn er budgetopties voor infrarood verwarming?

Ja, er zijn budgetopties beschikbaar voor infrarood verwarming. Bij het zoeken naar goedkope infrarood verwarmingssystemen is het belangrijk om naar de prijs-kwaliteitverhouding te kijken en niet alleen naar de prijs. Het is mogelijk om kwalitatief hoogwaardige en betaalbare systemen te vinden die binnen je budget passen.

Wat zijn de installatiekosten van infrarood verwarming?

De installatiekosten van infrarood verwarming kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de grootte van de ruimte. Het is het beste om een professionele installateur te raadplegen om een nauwkeurige schatting van de installatiekosten te krijgen.

Zijn er onderhoudskosten voor infrarood verwarming?

Over het algemeen zijn er weinig onderhoudskosten verbonden aan infrarood verwarming. Het systeem vereist geen jaarlijks onderhoud zoals bijvoorbeeld een cv-ketel. Het is echter belangrijk om de panelen schoon te houden en eventuele stofophoping te verwijderen voor een optimale werking.

Wat is het energieverbruik van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is bekend om zijn energie-efficiëntie. Het heeft een lager energieverbruik dan traditionele verwarmingssystemen omdat het gericht verwarmt. Het exacte energieverbruik kan variëren afhankelijk van het vermogen van het systeem, de duur van gebruik en de isolatie van de ruimte.

Wat zijn de langetermijnkostenbesparingen van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming kan op de lange termijn kosten besparen. Door energiezuiniger te verwarmen, kun je besparen op je energierekening. Daarnaast heeft infrarood verwarming weinig tot geen onderhoudskosten en een lange levensduur, wat ook bijdraagt aan de kostenbesparingen op de lange termijn.

Deel dit artikel op je Socials