Hoe maak je het inbrekers moeilijk?

Hoe maak je het inbrekers moeilijk?

Inbrekers zijn altijd op zoek naar de makkelijkste doelwitten. Een bedrijfspand dat niet goed beveiligd is, is een uitnodiging voor hen. Het is daarom essentieel om je bedrijfspand optimaal te beveiligen. In dit artikel geven we je enkele tips om het inbrekers moeilijk te maken.

Hoe maak je het inbrekers moeilijk? Beveilig je bedrijfspand optimaal

1. Zorg voor goede sloten

De eerste stap in het beveiligen van je bedrijfspand is het installeren van goede sloten. Sloten met een SKG-keurmerk zijn getest op hun inbraakwerendheid en zijn daarom een goede keuze. Zorg er ook voor dat alle deuren en ramen goed sluiten en dat er geen ruimte is om ze te forceren.

2. Installeer een alarmsysteem

Een alarmsysteem is een effectieve manier om inbrekers af te schrikken. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen beschikbaar, van eenvoudige systemen die een luid alarm geven bij een inbraakpoging, tot geavanceerde systemen die direct een melding sturen naar een beveiligingsbedrijf of de politie.

Hoe maak je het inbrekers moeilijk? Beveilig je bedrijfspand optimaal

3. Maak gebruik van een camerasysteem

Camerabeveiliging is een andere effectieve manier om je bedrijfspand te beveiligen. Een camerasysteem schrikt inbrekers af en leveren bovendien waardevol bewijsmateriaal in geval van een inbraak. Zorg ervoor dat de camera’s goed zichtbaar zijn en dat ze alle toegangspunten van het pand dekken.

4. Verlichting

Inbrekers houden niet van licht. Goede buitenverlichting kan daarom een effectieve manier zijn om inbrekers af te schrikken. Zorg ervoor dat alle toegangspunten van het pand goed verlicht zijn. Bewegingssensoren kunnen ook nuttig zijn, omdat ze het licht inschakelen wanneer iemand het pand nadert.

5. Beveiligingsbeleid

Naast fysieke beveiligingsmaatregelen is het ook belangrijk om een goed beveiligingsbeleid te hebben. Dit omvat zaken als het regelmatig wijzigen van wachtwoorden, het beperken van toegang tot gevoelige gebieden en het trainen van personeel in beveiligingsprocedures.

6. Regelmatige controles

Regelmatige controles van de beveiligingsmaatregelen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat ze nog steeds effectief zijn. Dit omvat het controleren van sloten, alarmsystemen en camera’s, maar ook het controleren van het beveiligingsbeleid en het trainen van personeel.

Hoe maak je het inbrekers moeilijk?

Maak het inbrekers moeilijk: beveilig je pand

Het beveiligen van je bedrijfspand is een essentiële stap om het inbrekers moeilijk te maken. Door goede sloten te installeren, een alarmsysteem en camerabewaking op kantoor te gebruiken, goede verlichting te hebben, een beveiligingsbeleid op te stellen en regelmatige controles uit te voeren, kun je jouw bedrijfspand optimaal beveiligen.

Bezoek voor meer tips over het beveiligen van je bedrijfspand en andere nuttige informatie voor ondernemers de website Tips Ondernemers.

Deel dit artikel op je Socials