Bedrijfsvoordelen van augmented reality toepassingen

Bedrijfsvoordelen van augmented reality toepassingen

Augmented Reality (AR) is een technologie die de fysieke wereld en de digitale wereld met elkaar verbindt. Het biedt bedrijven een scala aan voordelen, van verbeterde klantenservice tot efficiëntere bedrijfsprocessen. In dit artikel zullen we de bedrijfsvoordelen van AR-toepassingen onderzoeken en hoe ze kunnen bijdragen aan het succes van uw bedrijf.

Verbeterde Klantenservice

AR kan de klantenservice verbeteren door klanten een interactieve en meeslepende ervaring te bieden. Bijvoorbeeld, IKEA’s AR-app stelt klanten in staat om meubels virtueel in hun huis te plaatsen voordat ze een aankoop doen. Dit verhoogt de klanttevredenheid en vermindert het aantal geretourneerde producten.

Efficiëntere Bedrijfsprocessen

AR kan ook de efficiëntie van bedrijfsprocessen verbeteren. Bijvoorbeeld, in de productie kunnen AR-toepassingen worden gebruikt om complexe assemblage-instructies te visualiseren, waardoor de trainingstijd wordt verkort en de kans op fouten wordt verminderd.

Verhoogde Verkoop

AR kan bedrijven helpen hun verkoop te verhogen door klanten een beter inzicht te geven in hun producten. Bijvoorbeeld, autodealers kunnen AR gebruiken om klanten een virtuele testrit te laten maken, waardoor ze een beter idee krijgen van hoe de auto aanvoelt en presteert.

Verbeterde Marketing

AR kan ook worden gebruikt om marketinginspanningen te verbeteren. Bijvoorbeeld, bedrijven kunnen AR gebruiken om interactieve advertenties te maken die klanten aantrekken en hen aansporen om actie te ondernemen.

Case Study: Pepsi Max

Een goed voorbeeld van hoe AR kan worden gebruikt voor marketingdoeleinden is de Pepsi Max AR-campagne. Pepsi creëerde een interactieve bushalteadvertentie in Londen die voorbijgangers verraste met onverwachte scenario’s, zoals een aanstormende meteoriet of een gigantische robot. De campagne was een groot succes en genereerde veel buzz op social media.

Statistieken

  • Volgens een rapport van Digi-Capital wordt verwacht dat de AR-markt tegen 2022 $120 miljard zal bereiken.
  • Volgens een onderzoek van Deloitte gelooft 88% van de bedrijven met een jaarlijkse omzet van $100 miljoen tot $1 miljard dat AR hun concurrentiepositie zal versterken.

Onderschat Augmented Reality niet

Augmented Reality biedt bedrijven een scala aan voordelen, van verbeterde klantenservice tot efficiëntere bedrijfsprocessen. Het kan ook helpen om de verkoop te verhogen en marketinginspanningen te verbeteren. Met de verwachte groei van de Augmented Reality-markt is het duidelijk dat AR een belangrijke rol zal spelen in de toekomst van het bedrijfsleven.

Voor meer tips en advies over hoe u uw bedrijf kunt verbeteren, bezoek Tips Ondernemers.

Deel dit artikel op je Socials