Waar zet je geurstokjes neer op kantoor?

Waar zet je geurstokjes neer op kantoor

Geurstokjes zijn een uitstekende manier om een aangename en uitnodigende sfeer op kantoor te creëren. Ze kunnen helpen om stress te verminderen, de productiviteit te verhogen en een positieve werkomgeving te bevorderen. Maar waar zet je ze neer voor het beste effect? In dit artikel geven we je enkele tips en adviezen.

Waarom geurstokjes op kantoor?

Voordat we ingaan op de beste plaatsen om geurstokjes neer te zetten, is het belangrijk om te begrijpen waarom ze zo nuttig zijn op kantoor. Onderzoek heeft aangetoond dat geuren een krachtige invloed kunnen hebben op onze stemming en emoties. Bepaalde geuren, zoals lavendel en jasmijn, kunnen helpen om stress en angst te verminderen, terwijl andere, zoals pepermunt en citroen, de concentratie en alertheid kunnen verhogen.

Receptie of entree

De receptie of entree is een van de beste plaatsen om geurstokjes neer te zetten. Dit is het eerste wat mensen ruiken als ze je kantoor binnenkomen, dus het is belangrijk dat het een positieve en uitnodigende indruk maakt. Kies voor een subtiele, frisse geur die niet te overweldigend is.

Vergaderruimte

De vergaderruimte is een andere goede plek voor geurstokjes. Een aangename geur kan helpen om een positieve en productieve sfeer te creëren, wat vooral belangrijk is tijdens lange vergaderingen. Kies voor een geur die de concentratie bevordert, zoals pepermunt of citroen.

Kantine of pauzeruimte

De kantine of pauzeruimte is een plek waar medewerkers zich kunnen ontspannen en opladen. Een rustgevende geur, zoals lavendel of vanille, kan helpen om een ontspannen en comfortabele sfeer te creëren.

De werkplekken

Op de werkplekken zelf kunnen geurstokjes ook een positief effect hebben. Ze kunnen helpen om stress te verminderen en de concentratie te verhogen, wat kan leiden tot een hogere productiviteit. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de voorkeuren van de individuele medewerkers. Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor bepaalde geuren, dus het is een goed idee om dit eerst te bespreken.

Voordelen geurstokjes op het werk

Geurstokjes zijn een waardevolle aanvulling op elke kantooromgeving. Ze kunnen helpen om een positieve en productieve sfeer te creëren, stress te verminderen en de concentratie te verhogen. De beste plaatsen om geurstokjes of geurmachines te plaatsen zijn de receptie of entree, de vergaderruimte, de kantine of pauzeruimte en de werkplekken. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de voorkeuren en gevoeligheden van de individuele medewerkers.

Wil je meer tips en adviezen over hoe je een positieve en productieve werkomgeving kunt creëren? Bezoek dan onze website Tips Ondernemers voor nog meer tips en adviezen.

Deel dit artikel op je Socials