Duurzaamheidsinitiatieven in Purmerend en omgeving

Duurzaamheidsinitiatieven in Purmerend en omgeving

In de afgelopen jaren is duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp geworden. Ook in Purmerend en omgeving zijn er diverse initiatieven op dit gebied. In dit artikel gaan we dieper in op enkele van deze initiatieven en hoe ze bijdragen aan een duurzamere toekomst.

1. Energiecoöperatie Opgewekt in Purmerend

Een van de meest opvallende duurzaamheidsinitiatieven in Purmerend is de energiecoöperatie Opgewekt in Purmerend. Deze coöperatie stelt zich ten doel om duurzame energie op te wekken voor en door de inwoners van Purmerend. Ze doen dit door zonnepanelen te plaatsen op daken van openbare gebouwen en bedrijven. De opgewekte stroom wordt vervolgens verkocht aan de leden van de coöperatie.

2. Duurzaamheidslening Purmerend

De gemeente Purmerend stimuleert haar inwoners om duurzame maatregelen te nemen door middel van de Duurzaamheidslening. Deze lening kan worden gebruikt voor het financieren van energiebesparende maatregelen in en rondom de woning, zoals het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van de woning. De lening heeft een lage rente en gunstige voorwaarden, waardoor het voor inwoners aantrekkelijker wordt om te investeren in duurzaamheid.

3. Duurzaamheidsprojecten in de omgeving

Ook in de omgeving van Purmerend zijn er diverse duurzaamheidsinitiatieven. Zo is er in de gemeente Beemster het project ‘Duurzaam Beemster’, waarbij inwoners worden gestimuleerd om hun woning te verduurzamen. In de gemeente Waterland is er het project ‘Energiek Waterland’, waarbij inwoners worden geholpen met het opwekken van duurzame energie.

4. Bedrijven en duurzaamheid

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven in Purmerend en omgeving zetten zich in voor duurzaamheid. Zo zijn er diverse bedrijven die investeren in duurzame energie, afvalreductie en circulaire economie. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Energie Service Noord West (ESNW), dat zich inzet voor energiebesparing en duurzame energieopwekking.

Duurzaamheid Purmerend

Duurzaamheid is een belangrijk thema in Purmerend en omgeving. Zowel particulieren, bedrijven als de gemeente zetten zich in voor een duurzamere toekomst. Dit doen ze door middel van diverse initiatieven, zoals energiecoöperaties, duurzaamheidsleningen en duurzaamheidsprojecten. Deze initiatieven dragen bij aan het verduurzamen van de regio en het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Voor meer informatie en tips over duurzaam ondernemen, bezoek Tips Ondernemers.

Deel dit artikel op je Socials