Bezoek Manneken Pis in Brussel

Bezoek Manneken Pis in Brussel

Ben je van plan om Brussel te bezoeken en wil je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad ontdekken? Dan mag een bezoek aan Manneken Pis zeker niet ontbreken. Dit iconische Belgische monument is een van de meest geliefde attracties van de stad en trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld.

Als je op zoek bent naar historische attracties in Brussel, is Manneken Pis een must-see. Dit kleine bronzen standbeeld, dat een plassend jongetje voorstelt, is al eeuwenlang een iconisch stadsgezicht en vertegenwoordigt de rijke geschiedenis en cultuur van de stad.

Maar wat maakt Manneken Pis zo speciaal? In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over het bezoeken van Manneken Pis. Van de fascinerende geschiedenis achter het beeld tot de betekenis ervan voor de stad. We geven je ook praktische informatie, zodat je je bezoek aan Manneken Pis soepel kunt laten verlopen.

Naast Manneken Pis zijn er nog talloze andere bezienswaardigheden in Brussel die je kunt verkennen. Van historische gebouwen en musea tot bruisende markten en gezellige cafés. Deze stad biedt voor ieder wat wils en zal je zeker niet teleurstellen.

Wil je meer weten over het bezoeken van Manneken Pis en andere bezienswaardigheden in Brussel? Blijf lezen en laat je inspireren voor een onvergetelijke reis naar deze prachtige Belgische stad.

De Geschiedenis van Manneken Pis

In deze sectie duik je in de fascinerende geschiedenis van Manneken Pis in Brussel. Dit beroemde beeldhouwwerk is een belangrijk onderdeel geworden van zowel de cultuur als de bezienswaardigheden van de stad. Ontdek waarom dit kleine plassende jongetje zo geliefd is bij zowel de lokale bevolking als toeristen van over de hele wereld.

De oorsprong van Manneken Pis dateert terug tot de 17e eeuw. Het beeld is gemaakt door Hiëronymus Duquesnoy de Oudere en staat symbool voor de Brusselse vrijgevochtenheid en het gevoel voor humor. Oorspronkelijk diende het als een fontein om drinkwater te leveren aan de bewoners.

Door de jaren heen heeft Manneken Pis zijn plaats verdiend als een van de meest herkenbare Belgische monumenten. Het is een symbool geworden van trotse identiteit en folklore binnen de stad en het hele land. Het beeld heeft zelfs een uitgebreide garderobe met kostuums, die vaak veranderen om verschillende gelegenheden en festiviteiten te vieren.

“Manneken Pis vertegenwoordigt de Belgische geest en de vrijheid om anders te zijn. Het is een bron van vreugde en plezier voor iedereen die het bezoekt.”

Naast zijn culturele betekenis heeft Manneken Pis ook een praktisch doel gediend. In vroegere tijden werden de riolen van Brussel doorgespoeld met water, dat via Manneken Pis naar buiten werd gepompt. Dit maakte het beeld niet alleen een charmante attractie, maar ook een belangrijk onderdeel van de stedelijke infrastructuur.

Geschiedenis Manneken Pis

De geschiedenis van Manneken Pis is dus gevuld met betekenis en heeft een blijvende indruk achtergelaten op de stad Brussel. Het is een iconische bezienswaardigheid die zeker niet mag ontbreken op je lijst van te bezoeken locaties in de Belgische hoofdstad.

De Betekenis van Manneken Pis

In deze sectie duiken we dieper in op de betekenis van Manneken Pis. Dit iconische beeld is niet alleen een populaire toeristische attractie, maar heeft ook een symbolische betekenis binnen het stadsgezicht van Brussel.

Manneken Pis staat symbool voor de Brusselse vrijheid en ondeugendheid. Het beeldje is een weergave van een plassend jongetje en vertegenwoordigt de Brusselse volksgeest. Het is een grappig en ondeugend symbool dat staat voor het losse karakter van de stad.

“Manneken Pis is een uniek symbool van onze stad. Het is een teken van vrijheid en een ondeugende persoonlijkheid. Het toont de levendigheid en speelsheid van Brussel, en dat is wat we als inwoners zo waarderen.”

Het beeldje heeft ook een historische betekenis. Het werd voor het eerst geïnstalleerd in de 15e eeuw en heeft daarna verschillende betekenissen gekregen. Het diende als een waterbron voor de bewoners van Brussel en als een symbool van vruchtbaarheid en welvaart.

Vandaag de dag wordt Manneken Pis gezien als een belangrijk onderdeel van het stadsgezicht van Brussel. Het is een bezienswaardigheid die zowel locals als toeristen aantrekt vanwege zijn symbolische betekenis en historische waarde.

Manneken Pis in het stadsgezicht van Brussel

Stadsgezicht Brussel

Manneken Pis is niet zomaar een standbeeld, maar een iconisch onderdeel van het Brusselse straatbeeld. Het beeldje wordt omringd door historische gebouwen, gezellige straatjes en levendige cafés. Het is een symbool geworden voor het bruisende karakter van de stad.

Als je door de straten van Brussel wandelt, kom je Manneken Pis vaak onverwachts tegen. Het beeldje staat op verschillende pleinen en heeft verschillende outfits die regelmatig worden verwisseld. Dit draagt bij aan de charme en wisselende uitstraling van het beeldje.

 • Manneken Pis is te vinden in het historische hart van de stad, op loopafstand van andere bezienswaardigheden zoals de Grote Markt en het Stadhuis.
 • Het beeldje trekt jaarlijks duizenden bezoekers die graag een foto willen maken met dit beroemde Brusselse icoon.
 • Manneken Pis is ook een geliefd symbool onder de locals. Het wordt gezien als een bron van geluk en voorspoed.

Als je Brussel wilt verkennen en het stadsgezicht wilt ervaren, mag een bezoek aan Manneken Pis niet ontbreken. Het beeldje belichaamt de levendigheid, geschiedenis en betekenis van deze prachtige stad.

Bezoek Manneken Pis: Praktische Informatie

Bij een bezoek aan Brussel mag een bezoek aan Manneken Pis niet ontbreken. Dit iconische beeldje heeft een rijke geschiedenis en trekt jaarlijks vele toeristen. Om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn hier enkele praktische tips en belangrijke informatie.

Openingstijden

Manneken Pis is een bezienswaardigheid die altijd toegankelijk is. Het beeldje is 24 uur per dag te bewonderen, waardoor je op elk gewenst moment een glimp kunt opvangen van deze unieke attractie.

Toegangsprijzen

Het bekijken van Manneken Pis is volledig gratis. Er zijn geen toegangsprijzen verbonden aan het bezichtigen van dit beeldje. Dit maakt het een perfecte activiteit voor reizigers met een beperkt budget.

Handige Tips

 • Zorg ervoor dat je Manneken Pis buiten de spitsuren bezoekt om drukte te vermijden en meer tijd te hebben om het beeldje te bewonderen.
 • Neem een camera mee om foto’s te maken van dit bekende Brusselse symbool.
 • Vergeet niet om respectvol om te gaan met de omgeving en andere bezoekers. Manneken Pis is een belangrijk cultureel object voor de stad Brussel.

Met deze praktische informatie ben je goed voorbereid op je bezoek aan Manneken Pis. Vergeet niet om te genieten van dit unieke stukje Brusselse geschiedenis tijdens je verblijf in de stad.

Andere Bezienswaardigheden in Brussel

Naast Manneken Pis zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Brussel die het ontdekken waard zijn. Deze prachtige stad heeft voor ieder wat wils, van historische monumenten tot bruisende markten en heerlijke culinaire ervaringen.

Als je geïnteresseerd bent in architectuur, mag een bezoek aan de Grote Markt zeker niet ontbreken. Deze indrukwekkende plek is een UNESCO-werelderfgoed en wordt omringd door prachtige historische gebouwen, zoals het Stadhuis van Brussel en de Broodhuis. Het is ook de ideale plek om een traditioneel Belgisch biertje te proeven in een van de vele gezellige cafés.

Een andere populaire attractie is het Atomium, een iconisch symbool van Brussel. Dit unieke bouwwerk werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958 en is nu een museum. Vanaf de top van het Atomium heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

Als je van kunst houdt, is een bezoek aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België een must. Dit museum herbergt een uitgebreide collectie werken van Belgische en internationale kunstenaars, waaronder de wereldberoemde schilderijen van Pieter Bruegel de Oude.

Verder is er ook nog de Sint-Michiels-kathedraal, een prachtig gotisch bouwwerk met indrukwekkende glas-in-loodramen. Het Jubelpark is een groot stadspark waar je verschillende musea vindt, waaronder het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis. En vergeet niet om een wandeling te maken langs de beroemde winkelstraat, de Nieuwstraat.

Brussel heeft zoveel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis en gastronomie. Elk hoekje van de stad heeft iets unieks en interessants te ontdekken. Of je nu een weekendje weg gaat of een langere vakantie plant, er valt altijd iets nieuws te ontdekken in deze bruisende hoofdstad van België.

Met zoveel bezienswaardigheden is het handig om een lijst te maken van de plaatsen die je wilt bezoeken en je route van tevoren uit te stippelen. Zo kun je optimaal genieten van je tijd in Brussel en zoveel mogelijk zien.

Een lijst van bezienswaardigheden in Brussel:

 • Het Atomium
 • De Grote Markt
 • Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België
 • De Sint-Michiels-kathedraal
 • Het Jubelpark
 • De Nieuwstraat

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, architectuur of gewoon wilt genieten van de sfeer van deze prachtige stad, Brussel heeft voor ieder wat wils. Ontdek de vele bezienswaardigheden en maak van je bezoek een onvergetelijke ervaring.

Geniet van een Culturele Onderdompeling in Brussel

Sluit je bezoek aan Manneken Pis af door te genieten van een culturele onderdompeling in Brussel. Deze bruisende stad heeft zoveel meer te bieden dan alleen de beroemde fontein. Ontdek de rijke geschiedenis, bewonder de indrukwekkende architectuur en dompel jezelf onder in de Belgische monumenten die deze stad zo bijzonder maken.

Begin je culturele ontdekkingsreis door een bezoek te brengen aan het prachtige Grote Marktplein, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier vind je het stadhuis van Brussel, een architectonisch meesterwerk dat dateert uit de 15e eeuw. Wandel rond en bewonder de prachtige gevels van de historische huizen die het plein omringen.

Vervolg je avontuur door de straten van Brussel en ontdek de vele musea die de stad rijk is. Breng een bezoek aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België en bewonder meesterwerken van beroemde kunstenaars zoals Rubens en Magritte. Of ontdek de fascinerende geschiedenis van België in het BELvue Museum.

Om je culturele ervaring compleet te maken, mag je de prachtige Belgische monumenten niet missen. Bezoek het Atomium, een iconisch bouwwerk dat het symbool van Brussel is geworden, of bewonder de majestueuze Basiliek van het Heilig Hart, een van de grootste kerken ter wereld. Deze monumenten laten je versteld staan van de architectonische verwezenlijkingen van België.

FAQ

Kan ik Manneken Pis in Brussel bezoeken?

Ja, Manneken Pis is een populaire bezienswaardigheid in Brussel die je kunt bezoeken. Het beeld is altijd toegankelijk voor het publiek.

Wat is de geschiedenis van Manneken Pis?

Manneken Pis dateert uit de 17e eeuw en heeft een lange geschiedenis. Het beeld is een belangrijk onderdeel van de Brusselse cultuur en trekt zowel lokale bewoners als toeristen aan.

Wat is de betekenis van Manneken Pis?

Hoewel de exacte betekenis van Manneken Pis niet helemaal duidelijk is, wordt het beeld gezien als een symbool van ondeugd en vrijheid. Het is een belangrijk onderdeel van het stadsgezicht van Brussel.

Wat zijn de openingstijden van Manneken Pis?

Manneken Pis is 24 uur per dag toegankelijk voor het publiek.

Is er een toegangsprijs voor Manneken Pis?

Nee, er is geen toegangsprijs voor Manneken Pis. Het beeld is vrij te bezichtigen.

Zijn er andere bezienswaardigheden in Brussel?

Ja, naast Manneken Pis zijn er tal van andere bezienswaardigheden in Brussel die het ontdekken waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Grote Markt, het Atomium en het Koninklijk Paleis.

Hoe kan ik genieten van een culturele onderdompeling in Brussel?

Om te genieten van een culturele onderdompeling in Brussel kun je de historische architectuur bewonderen, Belgische monumenten bezoeken en traditioneel Belgisch eten proeven, zoals wafels en chocolade.

Deel dit artikel op je Socials